and I DREAMED...

Sandman  vol.3
Dream Country
Neil GAIMAN



 “Her sabah uyandığınızda göz kapaklarınız arasında bulduğunuz çapaklar nedir bilir misiniz? Her gece, uykuya dalmadan önce Rüyalar Lordu Sandman gelerek gözlerinizin üzerine yıldız tozu serper. Gece boyunca gördüğünüz rüyalardan sonra sabah uyandığınızda göz kapaklarınızda bulduğunuz çapaklar işte bu yıldız tozlarıdır.”



Neil Gaiman'ın Sandman çizgi romanının baş kahramanı, yedi Ebedi (Endless) kardeşin üçüncüsü, Düş (Dream). Öteki adlarıyla Morpheus, Onerios ya da Hikayeler Prensi.  Endless (Ebediler) ailesinin tüm üyeleri sırasıyla şöyle :  (Destiny (Kader), Death (Ölüm), Dream (Düş), Destruction (Yıkım), Desire (İhtiras), Despair (Umutsuzluk), Delirium (Hezeyan) ) 



Sandman çizgi romanının üçüncü serisi "Düş Ülkesi"ndeki öykülerden biri olan ve  Shakespeare'in aynı oyununu konu alan “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, Dünya Fantezi Edebiyat Ödülleri'ninde En İyi Kısa Hikaye Dalında birinciliği alarak bir tabuyu yıkmıştı. Bu saygın edebiyat ödülünü kazanan ilk çizgi romandı. Sandman'ın bu önemli edebiyat ödülünü kazanmasının ardından yarışmanın kuralları yeniden gözden geçirilmek zorunda kaldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder